Patrick Schinkel

Neem contact op
Bio

Patrick Schinkel is nog jong, maar heeft nu al een droombaan te pakken. Als diagnose specialist van McLaren werkt hij samen met zijn collega’s aan het veilig en goed op de weg houden van alle McLaren’s die bij Louwman Exclusive de werkplaats verlaten.

Je begon je carrière als diagnose specialist bij Ford. Wat is het belangrijke verschil in je werk tussen Ford en McLaren?

Het is een flinke overstap van Ford naar McLaren maar ik denk dat ik mijn weg aardig heb gevonden. Qua techniek is alles van een McLaren veel groter. En dat geldt ook voor de belangen wanneer er iets stuk is of lekt. Je kijk op slijtage is bij een McLaren heel anders. De grenswaarden die je in je hoofd had voor Ford zijn hier niet van toepassing. Vanwege de snelheid en de kracht die op de auto komt te staan. En wat er daardoor ook fout kan gaan, als het fout gaat. Dat maakt het werk ook mooi en verantwoordelijk. Je kijkt niet alleen naar slijtagedikte of staat van het onderdeel, maar je kijkt dieper naar wat het kan veroorzaken.

Zijn er ook aspecten die juist eenvoudiger zijn bij McLaren?

Bij McLaren worden weliswaar veel auto’s ontwikkeld maar vanuit mijn ervaring gaat dat toch minder hard dan bij Ford. Daar was ik gewend aan een looplijn van 8 of 9 auto’s die allemaal drie type motoren hebben en verschillende versnellingsbakken. Dan is een heel systeem anders. Bij McLaren gaat de ontwikkeling gelijkmatiger. En je wordt goed op de hoogte gehouden vanuit de fabriek over updates. We ontvangen regelmatig push berichten over nieuwe software of vernieuwde technieken.

Was het altijd je idee om monteur te worden?
Ik dacht eerst altijd aan de marine of technische recherche. Maar na een snuffelstage bij een autobedrijf leek me dat erg leuk. Vanaf de Havo naar MBO niveau 3 lijkt voor sommige mensen een stapje terug. Er waren klasgenootjes die zeiden ‘je kan toch beter?’ Maar dat klinkt zo negatief. Want je wilt het wel naar je zin hebben. Achteraf gezien moet ik wel lachen want ik zie heel veel jongens die dat toen tegen mij zeiden die het nu niet naar hun zin hebben op hun werk. Ik heb na de niveau 3 opleiding tot autotechnicus de avondopleiding niveau 4 gedaan en daar leerde ik mijn collega Brian kennen. Hij tipte mij voor de vacature voor McLaren technician.

Heb je voorkeur voor de mechaniek of is het ook de software of het diagnostische aspect?
Er komt steeds meer nadruk op de software en diagnose van een auto. Ik vind de elektrische storingen interessant, daarom heb ik ook de niveau 4 opleiding gevolgd. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een versnellingsbak uit een 600LT. Er zit een schakelaar vast in de tweede en zesde versnelling. Dus de versnellingsbak moet er uit en het onderdeel moet eruit gehaald worden om te kijken wat de eventuele schade is. Elektrisch gezien heb ik alles al nagemeten. Het elektrische circuit heb ik dus al uitgesloten. Nu werk ik dus aan het mechanische gedeelte. Dat is een aardige klus.